torsdag 11 december 2008

Att komma ihåg och spara i magen.

De finns dagar då livet och tiden bara rusar i alldeles för hög hastighet. Det rullar. Som man brukar säga. Men det är väl lite trisst att bara rulla. Det är pauserna eller stoppen som ger ny energi åt framtiden. Flera stopp betyder en mer säker framtid.

Ett stopp kan vara ett miljöbyte, en ny bekant eller en insikt. Saker som sakta men säkert ger en ledtrådar om vad man egentligen bör göra i livet. Vad som passar just mig? För allt passar ju inte alla. Alla kan ju inte vara advokater, politker eller egna företagare. Det är bara att inse att detta trots allt är sanningen. Så skita ner idealen och skapa ett eget. Att vara nöjd är inte att vara kollektivets ideal. Det är bara att inte trivas. Att vantrivas.

Ta vara på sekunderna och känn efter. Om de luktar kattpiss. Byt. Luktar det godkänd. Pröva. Luktar de orgasm. Kör. Det finns bara tre val i stunden. Men man kan alltid gå tillbaka.

En fet lärdom bloggaren nu bär med sig likt en tarm. Den sitter där och är nödvändig för att leva. Enkelt. Bloggaren älskar djupa insikter likt han älskar sina tarmar.

Kärlek.

Inga kommentarer: