tisdag 22 september 2009

.

att få arbeta med kultur. att få arbeta med kultur. Är spännande och nyttigt. Vissa kallar det eskapism. Andra olämligt oseriöst. Andra framtid. Framtid i vilken värld är frågan?

Förstår olikheter mellan människor. Lär mig urskilja människors fördelar. Och vad det skulle kunna jobba upp. För var dag bloggaren möter någon så finner han vad som i ord kan beskrivas som olikheter. Men vad som i verkligheten är unikt. Kemi och var människas tillfälliga diagnos ger förutsättningar för varje situation. Tror att människor kan förändras till stor del. Vet att det är så. Frågan är om man själv vill förändras?

Ser bilder på hur en naken fattig svart pojke febrilt pular in iransk kaviar i en sargad mun. Och hur hans omgivning ser på honom med ögon och hur dess hakor tappar höjd. Hur han utan vetskap äter det dyraste i världen. Han är hungrig och ser mat. Vill världen förändras?

Går det att leva i en rättvis värld? Drömmer om det men inser snabbt att var och ens oförmåga att förändras sanerar drömmen. För att förändra måste man vilja förändra sig själv. Ta ett steg och välja att fortsätta behålla farten och riktningen.

Blir bara lite slut på en del rötägg. Man blir inte smartare än hur andra bedömmer en. Därför är det viktigaste att lyssna. Bara lyssna.

Kärlek.

Inga kommentarer: