tisdag 13 januari 2009

God morgon. Förbannad.

Det finns en människa som kan förstöra en hel del. Och skulle bloggaren få tag på hans nacke skulle han förmodligen hålla hårt för att sedermera köra upp en fet stock någonstans där solen aldrig skiner. Sömnbrist till 80 procent. Herr Blund en liten uppmaning. 'Spänn fisringen'.

Natten som gick intogs högst två timmar sömn. Och dessa mellan två och fyra. 06.00 fick nyhetsmorgon samt femmans the voice göra en insats. 07.30 fick den sängliggande nog och steg upp, tog på sig kläder och flydde hemmet för ett härligt bageri precis nere i gatan. En mustig smörgås intogs med blåbärssmoothie som sällskap. Och så till en reflektering.

När rummet intas är det mörkt med undantaget av några få stearinljus. De är sporadiskt utplacerade på bord och ger ett gemytligt sken mot tak och väggar. Det doftar matbröd, kardemumma och härligheter i allmänhet. De gamla möblerna och inredningen föddes tidigt sextiotal och sprickor i tapet och golvmatta vittnar om en lång historia med många ansikten. Det plingar till och in kommer studenter, byggarbetare och pensionerär. På tallrikar av gammal charm serveras leverpastejsmörgås och påtår ingår. En äldre tjocktv står placerad och allesammans insveper vi dagens. Två poliser kommer in och varnar för extra hårda trafikkontroller under dagen och gästerna tackar och uttrycker en lättnadens suck. Herr polis och de fikande inleder ett småstadssamtal. Ämnen flödar och alla verkar vara tillfreds denna tisdagsmorgon. Och även bloggaren som sitter intryckt i ett hörn känner att dagen inte behöver vara den sista. Tack ni som var där!

Nu stavar vi till snabba steg och rännskita då kaffe kan ge en viss effekt på tarmen. Snabbkaffe på något vis. Humorhumör och en ljusare framtid. Men först, fyra nyanser av brunt.

Kärlek.

Inga kommentarer: